English   Deutsch

Home » Feiten & cijfers over De Bazaar

Feiten & cijfers over De Bazaar

Al 36 jaar is De Bazaar dé leukste en grootste overdekte weekendmarkt: een bijzonder dagje uit. De Bazaar is een belevenis, een verrassende combinatie van mazzel en vermaak.  Het aanbod is verbazend veelzijdig en de kwaliteit en originaliteit zijn verrassend voor een leuke prijs. Of je nu op zoek bent naar trendy kleding, accessoires, unieke parfums, kinderspeelgoed, tweedehands curiosa, tropisch fruit of andere koopjes, je vindt het er allemaal.

De centraal gelegen boulevard leidt de bezoeker langs de verschillende hallen waar de ondernemers vanuit winkels of kramen de producten aanbieden. De Bazaar is dynamisch, gedurfd en elk weekeinde weer anders en gezellig.

Sinds 1 januari 2015 is de entree gratis. De Bazaar trekt elk weekend tienduizenden bezoekers.

De Bazaar bestaat uit verschillende marktdelen: ‘Zwarte’ Markt, Oosterse Markt, Grand Bazaar, Buitenmarkten en vele horeca gelegenheden. Hieronder een overzicht:

De ‘Zwarte’ Markt
De Bazaar begon in 1980 als de ‘Zwarte’ Markt met 500 kramen in tweedehands handel. Eén grote markt waar iedereen zijn tweedehands spullen kon verkopen. Opgericht door Bart van Kampen.

De ‘Zwarte Markt” staat bekend om zijn gezellige uitstraling met een mix van marktkramen en winkels in de diverse hallen. Bezoekers vinden hier een diversiteit aan producten van nieuw tot tweedehands en beleven de nostalgische sfeer.

De ‘Zwarte’ Markt bestaat uit hallen 1, 2, 3 en 5.

Buitenmarkten
De Bazaar beschikt naast overdekte markthallen ook over twee buitenmarkten en het hele jaar door over een kofferbakmarkt.

De buitenmarkten zijn geplaatst bij de ‘Zwarte’ Markt en achter de Grand Bazaar. De kofferbakmarkt wordt gehouden aan de Ringvaartweg bij de grote parkeerterreinen aan de kant van de A9.

De Oosterse Markt
In 1982 kreeg de ‘Zwarte’ Markt een broertje: De Turkse Markt. In 1984 veranderde deze naam in de Oosterse Markt, omdat deze markt inmiddels was uitgebreid met andere culturen en producten. De Oosterse Markt is groot, gezellig, kleurrijk, spannend, vooral warm en staat bekend om de kleine en grote Groentestraat en het Kruidenplein. Op de Oosterse Markt vind je ook de Foodmarkt met ruim 5000m2 aan food: overheerlijk, vers en voordelig. Daarnaast vinden de bezoekers op de Oosterse Markt traditionele artikelen uit veel verschillende culturen en landen. Op de Oosterse Markt waant de bezoeker zich in Oosterse sferen. De Oosterse Markt omvat de hallen 31, 32, 33 en 34.

De Grand Bazaar
In 1986 ontstond de Grand Bazaar. Bezoekers vinden hier een aanbod van de laatste mode, cosmetica, telefonie en leren jassen. In deze hallen zijn grotere outlets/winkels en megastores gevestigd die goed bezocht worden door de bezoekers. De Grand Bazaar is het middelpunt van de boulevard met leuke terrasjes. Ook zijn er voldoende bankjes waar bezoekers kunnen genieten van hun gekochte lekkernijen.

Hal 30 in de Grand Bazaar is in 2007 ontstaan als China Town en is in de loop van de jaren veranderd tot een hal met een aanbod van huishoudelijke producten, computerartikelen, kleding en  woondecoratie.  Deze hal staat bekend om de grote Food Hal met een divers aanbod van Oosterse, Aziatische tot Europese gerechten en om de ruime Aziatische supermarkt, Amazing Oriental van ruim 1000 m2. Daarnaast zijn er meerdere nagelstudio’s (manicure en pedicure) waar de klanten zonder afspraak terecht kunnen.

De Grand Bazaar is gevestigd in de hallen 25, 26, en 30.

De Booghallen
In 2004 zijn de Booghallen ontstaan. Naast verschillende winkels is hier ook diverse horeca gevestigd, met gezellige terrassen op de Boulevard.

Mihrab
In 2014 is Mihrab in Hal 30 geopend. Een winkellocatie in Arabische sferen. Goudkleurig plafond, minaretbogen en een fontein als centraal middelpunt. Het Oosten komt hier samen met het Westen in het productaanbod.

Goudsouk
In 2015 is Goudsouk geopend. Goudsouk is dé plek voor aankoop van sieraden van goud, zilver, platina of andere edelmetalen. Hier kan je ook terecht om sieraden naar eigen ontwerp op ambachtelijke wijze door edelsmeden te laten maken. Goudsouk is ook een plek waar bestaande of oude sieraden vermaakt of gerepareerd kunnen worden, zodat de emotionele waarde ervan behouden blijft. Mooie parels, edelstenen, luxe horloges, een cadeau voor een dierbare of een ‘geluk’ voor de koper zelf!

Met 1500 m2 mag Goudsouk ‘de grootste schatkist’ van Europa genoemd worden en is samen met Dubai en Londen een belangrijk knooppunt in de Europese handel in hoog karaat goud..

Parkeren
Bezoekers worden door middel van bewegwijzering en verkeersregelaars naar de ruime parkeerterreinen geleid. Er zijn ca. 5.000 parkeerplaatsen verdeeld over 5 parkeerterreinen. Parkeren is dus geen probleem!

Plattegrond
Bekijk hier de plattegrond van De Bazaar.

Cijfers
Hieronder staan enkele feiten en cijfers over De Bazaar

 • 300 kramen, 700 winkels
 • Over 50 nationaliteiten
 • 69 culinaire verrassingen. Proef de smaken van de wereld!
 • Ruim 75.000 m2 marktoppervlakte
 • 5.000 parkeerplaatsen
 • 8 geldautomaten
 • Gratis entree
 • Bij alle terrassen en horecagelegenheden is gratis WiFi beschikbaar

Afvaldepot
In samenwerking met de firma Kras beheren we een eigen afvaldepot. Zoveel mogelijk afval wordt daar gescheiden. Maandelijks ± 75%. Op deze manier zijn de kosten voor het afval gigantisch verlaagd (opbrengsten papier e.d.). Geen afval maar grondstof.

Cameratoezicht en 24/7 bewaking
In de loop der jaren is het cameratoezicht aanzienlijk uitgebreid. Tijdens de opening van de markt wordt door een aantal centralisten alles bekeken. Ook de slagbomen worden door hen bediend.

Samenwerking met overheid
De overheid vertrouwde de markt in eerste instantie niet (alles is gestolen, alles is nep, iedereen is illegaal, kinderarbeid etc.) en wilde controle krijgen om te handhaven. Er is een samenwerkingsverband opgezet op zowel op directie/ management niveau als op operationeel niveau. Controles worden regelmatig uitgevoerd (door bijv. React, de belastingdienst, keuringsdienst van waren), mits het op de juiste manier gebeurd.

Contactgegevens
Montageweg 35, 1948 PH Beverwijk
Postbus 215, 1940 AE Beverwijk
Telefoon: (0251) 26 26 26
e-mail: info@debazaar.nl
www.debazaar.nl

Contactpersoon voor Pers
Mariska Roos
Mob: 06 -22 99 44 99
E-mail: m.roos@debazaar.nl

Openingstijden

 • De Bazaar: zaterdag en zondag van 08.30 – 18.00 uur.
 • Oosterse markt: vrijdag van 10.00 – 17.00 uur en het weekend van 08.30 – 18.00 uur.
 • Supermarkt Amazing Oriëntal maandag t/m zondag 09.00  – 19.00 uur, op vrijdag van 09.00 – 21.00 uur
Top